Sunday, December 20, 2009

sedapnye PUDING COCKTAIL BERKUAH


Teringinya nak makan PUDING COCKTAIL BERKUAH..nyum nyum,,

Bahan-Bahan

Utk Puding
1 tin tepung kastard
4 sukatan (tin) air
Sedikit gula pasir


Untuk kuah
Sedikit gula pasir
Esen vanilla
1 tin susu cair Isian Sejat
(kalau nak banyak boleh gunakan 2 tin)
1 tin Laici
1 tin Buah-buah Koktail
Sebutir telur-ambil kuning sahaja
Marigold Refresh (Orange) 1 kotak


Cara Membuatnya

Untuk puding: Masak atas dapur dan dikacau selalu agar tidak bergentel. Bila sudah pekat (meletup-letup) cepat-cepatlah tutup api. Tuang dalam bekas (sama seperti membuat puding kastard)

Untuk kuah: Campur semua bahan-bahan tersebut. Masak atas dapur. Kacau selalu. Bila mendidih, tutup api. (Kalau lama-lama nanti naik minyak) Bila dah sejuk tuang Marigold Refresh untuk menyedapkannya lagi (rasa masam-masam) Puding kastard dan kuahnya di simpan dalam peti sejuk semalaman

No comments:

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥