Tuesday, June 29, 2010

Hari Kedua : Menghadirkan diri....

Tengah i leka menghadap PC, tetibe ada satu announcement ntah dari sape..?

"SEMUA STAFF KARANGKRAF, SILA BERKUMPUL DI RUANG LEGAR EDITORIAL SEKARANG UNTUK SATU CERAMAH DARI ...? (lupe a apa nama penceramah tu..??)

Bila semua staff IT buat dek je, i pon malas aa nak amik tahu..tak sampai 10 minute, announcement tu muncul lagi. Menguji iman betul..! Saja je nak suruh i pegi. Pas tu tak jadi pulak nak wat kat ruang legar editorial, buat kat meeting room tah apa jadah nama bilik tu..
Nampaknya i sorang je wakil department IT yang pegi. Abang and kakak IT bizi dengan sistem masing2. Mayb due date nak dekat. i yang tak bizi mewakilkan diri (eceh..terasa baik pulak).
Kebanyakan yg datang adalah di kalangan reporter and journalist. Sebab kebetulan tajuk ceramah tu ad kaitan ngan media..Macam tu la lebey kurang...??

Mamat yg bg ceramah tu orang Arab tp menetap di US..Die bg ceramah tersangatlah laju and i langsung tak berminat dgn tajuk yang dibincangkan tu. Buat2 dengar je, padehal dah ngantuk tahap kritikal.
Nasib baik tak lama sgt die membebel..!

Hari ni i borak ngan Syaznie, MIS IT Exec. i tanya die sikit-sikit pasal ASP.NET and VB.NET. Dari i tak faham sepatah habuk pun, baik i tanya. Die pon actually takde background dengan ASP.NET. Ramai staff kat situ semua belajar sendiri. And sangat kesian ngan dorang pening2 buat sistem. Macam2.

2 comments:

Anonymous said...

MIS?smelah dgn sy

CIK ERYN said...

ye ke..?
keja kat mana..

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥