Monday, June 28, 2010

Hari Pertama : Bermulanya kisah di Karangkraf

Macam tak percaya je hari ni dah 28 June. Bermulalah kisah i di Karangkraf, Shah Alam. i dah tak boleh berfoye-foye di rumah, tidur sepuas hati , and bangun lambat. Pagi tadi i bangun mmg awal. 5.30 pagi..!wah, memang excellent.
Masuk dalam Karangkraf, i betul² 'terkejut panda' tengok staff Karangkraf yg sangat bersepah..! Macam mana i nak kenal semua staff yg sangat banyak tu..? banyak sangat department sini sana..

Sepupu bawak i pegi jumper Kak Erni. Kak Erni is da only IT Manager and will be my supervisor sepanjang praktikal. i diberikan breifing by Kak Erni about my work, my project and anything related. i diletakkan dalam bahagian IT Help Desk and i akan cooperate ngan Kak Isniza, IT Exec yang dah 1+ year keja kat situ.

i diINTRODUCEkan dengan semua staff IT. Sampai i dah lupe nama dorang balik. abg Jamal Y, abg Jamal K, abg Faiz, abg Fazli, abg Fauzi, kak B ...? and ect.

Kemudian , i dibawa pulak ke bahagian HR. dekat situ i kena isi form untuk buat access card and tuntutan elaun praktikal. i diberi breifing ringkas oleh En Hamda.

Bila dah settle kat HR, i dibawak pergi ke bilik server. Dekat Karangkraf ada 2 bilik server, sampai i pun dah lupa macam mana nak pegi sana balik if anything jadi. i diberikan coklat dari sorang abang server tanda selamat datang. Hurm..? tenkiu but...??

bnyk yg Kak Is ajar i hari ini. Sebab terlalu banyak lah i dah lupa and menjadi seorang yg sangat blur.
Dat's me, ERYN yang blur..!

i hope besok i have sumting to do and besok i akan install Microsoft Visual Studio dalam PC. Mayb i'll be using ASP.NET and VB.NET for my project. Gila terung betul..! Suddenly miss my "TERUNG" system..
Sapa nak ajar i yang tak pandai ni belajar ASP.NET dan VB.NET...? i think PHP sekarang dah tak laku lagi di mata orang. Hurmm..!
Agaknya berapa puloh kali i buat macam ni tadi.. ->

"REMINDER : please bring my passport photo and maybank account no to submit at
HR tomorrow"

5 comments:

dari~ummie said...

yeahhh..bagus cik erin..nanti kita jumpa ye..hehehe..ummi tgh nak mintak tolong someone...

CIK ERYN said...

mintak tlg sum1..??
okehh.nampak eryn teg0 je :)

Anonymous said...

awak, kalau praktikal kat karangkraf dapat elaun tak ?

Stilistik Linguistik said...

Salam and Hi !

Boleh tau tak, cik apply di karangkraf tu macam mana.
TQ ya :)

Fera Aizat said...

salam .macam mana u apply internship situ? elaun dpt x?

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥