Friday, August 13, 2010

"THE TRUST RELATIONSHIP BETWEEN THIS WORKSTATION AND THE PRIMARY DOMAIN FAILED"

Good morning everybody. Dengan bangganye i nak nyatakan yang i datang opis pukul 7 pg hari ni..Harap maklum sekali lagi, 7 PAGI OK. Terlalu awal bagi seorang student praktikal di company swasta kan..? [hari ni je, sbb ada prob transport..]


Anyway bulan² Ramadhan ni i sedikit bizi dgn tugasan di company. Kene key in sana, key in sini. But i really enjoy my work. Kita buat keje kene ikhlas, baru hati gumbire =)

Semalam i belajar dgn En Yem [technikal grafik] pasal troubleshoot. Yeahh ..! my first time masuk bilik Grafik. Dapat jugak masuk akhirnya. Siyusly i suke sangat environment kat dalam bilik grafik. Cara beb. i duk belaja troubleshoot komputer sorang budak praktikal kat ICCE [ unit dalam grafik]. Tiap kali dia nak log in PC tu, mesti kuar error macam kat bawah ni

"THE TRUST RELATIONSHIP BETWEEN THIS WORKSTATION AND THE PRIMARY DOMAIN FAILED"
So En yem ajar cara-cara nak troubleshoot error tu. Kita kene tukar domain PC tu jadi localnet baru OK. Banyak jgak step² die. Pastu bile dah settle prob, i pegi kat tmpt En Yem.
"Encik, saya nak salin balik step² td. Boley tak En ajar semula..?" [sbbnya masa mule² die ajar tu, i x dpt tangkap..! ekekeke]

Dgn penuh detail, En Yem terangkan kat i. Tenks En Yem, Len kali kalau ada error macam tu, boley la i settlekan sendiri. Takdelah nak menyusahkan abang² teknikal yg sememangnya bnyk lg keja lain yg dorang kene buat.
So ape nak makan buka posa ni yer.? Semalam makan bubur lambuk yg sangat besh. Amik kat Mesjid Pandamaran. Maw air durian blunder. Mana boley dapat erk kat Klang..? Sob sob..!

2 comments:

dari~ummie said...

aku setuju!! ;P

CIK ERYN said...

tenkiu dear..
u r olwez there..

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥