Thursday, November 25, 2010

Entry pada 18 Zulhijjah 1431 pukul 1.16 PAGI

Assalamualaikum
Update entry laju-laju. Lepas ni nak kena mengadap coding, coding dan coding. Petang tadi teruja sangat sebab dapat buat coding dalam gambar di bawah.
Coding "select data dari dua table dalam database". Sangat pening nak bermain dengan syntax dalam VB.NET. ALHAMDULILLAH dan SYUKUR dah berjaya buat.

sql = "SELECT peserta.no_ic,peserta.nama,peserta.alamat1,peserta.alamat2," _
& " peserta.bandar,peserta.negeri,peserta.poskod," _
& "peserta.tel,peserta.telHP,peserta.email," _
& "peserta.kerja,peraduan.majalah,peraduan.tahun " _
& "From peserta,peraduan where peraduan.tahun like '" & txtCari.Text & "%' AND peserta.no_ic=peraduan.no_ic"


Lepas ni nak kena buat coding untuk cek Primary Key tu dah wujud ke tak dalam table..? Aissyy camna tu..?
Adoi, pening, pening dan pening..! Cuba untuk buat sendiri tanpa terlalu bergantung kepada orang.
Macam mana kau nak pandai kalau benda remeh temeh pon kau nak bertanya. hehe

Harap sempat siapkan semua penambaikan pada sistem A.S.A.P. Takkan la nak hanto kat boss kerja lintang pukang je.
At least, I can give somting to company. Tadi dekat opis, C.E cilok punya banyak teh tarik dekat pantry. Penoh satu tumbler C.E isi. Puas dapat minum teh tarik FREE. Mana nak dapat..? Koman-koman nak beli kat CAFE pon dah berapa hengget. Cess..! kedekot..

Semalam duit ALLOWANCE yang tertunggak 2 bulan dah masuk. Balik keja cakap dengan abah nak singgah MAYBANK kejup. Tup tup mesin tu boley pulak tak nak terima kad Maybank C.E. Abah kata maybe kad tu dah expired. Hah..? ada ke kad bank yang boley EXPIRED. Musykil ni..? last-last pegi cucuk duit kat Am Bank.
Blunjer family BEGER AYAM SPECIAL AND sebotol F&N SARSI. Pas tu topupkan MAXIS rm5 dekat adik lelaki C.E. Ok la tu kan..? ade jugak sumbangan ikhlas untuk family TERSAYANG.

Haisyy panjang pulak membebel. Nak bukak
Microsoft Visual Studio 2008 laju-laju dan sambil-sambil dengar lagu Wali Band - BAIK-BAIK SAYANG.
Bai..!

:: REMINDER ::
i) Excited nak tunggu Jumaat sebab nak p makan MC-D dengan Umy and Kak Zarina.
ii) " SOMEONE" dah berjanji nak berkaraoke bersama. Kalo tak tepati janji,memang nak kena cubit laju-laju..
iii) Bayar bil STREAMYX

2 comments:

::NelyLeyana:: said...

coding!!! aku yakin ko hebat!

adeh... aku ade masalah nak tekan comment coz the flying words very disturbing

CIK ERYN said...

hehe...flying words..
means ak kene throw it away..!
xpe xpe..
nti ak buang yer yunk..
bg ko senang komen =)

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥