Wednesday, May 11, 2011

I like my WORK :]


Assalamualaikum..
Hari ni C.E nak lepas gian menulis ENTRY..Dah le mata tak boleh nak lelap..
Teringat kat SUMONE yg jauh..OPSSS..! *abaikan*
Nak cerita pasal keja, OK tak..?
Hurmm..Pagi
² datang keje bukak website ape² yg patot..Paper online ke,gossip ke,ape² je la yang boleh menghiburkan hati before nak buat keje.
Then, IF rasa lapar pegi bancuh CEREAL dulu. Yole, kalau da buat keje KONFEM la kene menghadap benda tu aje. Sampai lupa nak makan and minum
Dah tu bukak SERVER. Buat "DAILY CHECKING". Dalam team C.E ada 5 orang. So DIVIDE la keje masing
². Tiap² hari C.E check benda lain². C.E pon tak faham ape kaitan daily checking tu dgn testing..? Siyus tak faham..!
Tapi dah kate pekerja. Boss mintak suruh buat,kita buat je la tanpa banyak SOAL. Buat yang TERMAMPU..
After dah siap masing
² punya Daily Checking, C.E kena compilekan utk semua and submit kat Team Lead.
Pastu dah tak tau nak buat ape. Time tu la kite ley borak
²,gossip²,bukak ape² website yg patot..hehe
TAPI, sekarang ni da mule testing. Tiap orang dlm team kene execute 1 module.
Tetibe rasa susah pulak TESTING ni..? C.E tak boleh nak bayang lagi konsep TESTING ni sebenarnye..sbb die sangat berbeza dengan PROGRAMMING..cara nak analyze BUG/DEFECT pon mmg lain compare macam mana kita analyze ERROR dalam coding.
Ape yang penting, C.E try buat yang TERMAMPU. Nak kata TERBAIK, C.E tak terror lagi area TESTING ni..Kalau da terror nanti, C.E ajar korang yang berminat dgn dunia TESTING ni erkkk..

p/s : tgh tgu keputusan inteview as tutor kat UTHM aritu..harap
² sangat impian dpt jadi kenyataan..Nak sambung masterrrrrrrrrrrrr...!

4 comments:

dari~ummie said...

aku doakan ko eryn..berjaya dlm semua bidang! amin..
=)

CIK ERYN said...

TQ umy..doakan aku selalu yer :))

kodok said...

oit..
jumpe jom!~ ko kat mane?

CIK ERYN said...

aku kat presint 11..
putra damai..
dekat je kowt ngan ko.. :)

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥