Monday, March 12, 2012

Tinggal lagi sehari untuk hari besok

Assalamualaikum to all my followers,stalker,anonymous and silent reader.
Erkk lama kan tak update entry.Malas nak menaip and plus takde idea nak post entry apa.
Harini dah 12 Mac.Its mean tinggal lagi sehari nak tukar usia.Tak bermakna makin meningkat usia,kita makin tua.Apa yang ada pada angka??Orang kata makin meningkat usia makin banyak experience hidop.Makin awet muda.
Bila pikirkan pasal kerjaya C.E sekarang ni.Hurmm..Not my passion.C.E suka programming tp kerja bahagian testing.Bila nak tukar laluan hidup,pengalaman pulak takde.Skill lagilah.Zero.Nak cari kerja yang involve in programming,tapi pengalaman programming takde.Macam mana tu?Ada ke bos or CEO nak amik C.E kerja kat company diorang.Hurm..Stress..!
Sepanjang kehidupan C.E selama 25 tahun ni adelah beberapa perubahan yang berlaku.Yang paling utama,C.E dah ade duit sendiri untuk menampung kehidupan.So takdelah nak mengharap duit mama and abah lagi.Bolehlah tolong kurangkan beban mama and abah.
And then C.E dah berjaya provekan C.E dapat kerja betul-betul after praktikal.Tak sampai seminggu C.E dah dapat panggilan kerja dari sebuah company swasta.Walaupun bukanlah bidang yang C.E nak tapi still lagi dalam range IT.Oklah kan.Sekurang-kurangnya takdelah mengganggur dekat rumah.Menghabiskan beras.!
Pasal percintaan pulak,pengalaman-pengalaman lalu mendewasakan kita untuk lebih berhati-hati.Takde benda yang important sangat pon nak cerita.Apepon jodoh akan datang suatu hari nanti.Tak payah nak risau sangat if jodoh kita lambat and what ever.Tawakkal dan redha.Insyaallah.
*sebenarnya entry ni entry yang tersangat malas dari C.E..!takde mood nak menulis

No comments:

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥