Friday, February 26, 2010

Tak sangke ye sampai jugak MOA, Putrajaya ^_*

Assalamualaikum..
Baru dapat peluang nak update belog.Pg petang bizi sgt!!Saye da janji kan ngan korang nak cerita pasal pengalaman saye g Putrajaya aritu. Tak sangke erk saya sampai jugak MOA (Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani) tuw.

+25-02-2010,Khamis,dalam lingkungan 9-10 pagi+
Saye gerak dari rumah.Jalan kaki nak p bus stop Pandamaran.Nak amik bus g Kelang.Tunggu dalam setgh-1 jam, bus baru ade.Fuhhh!lama giler tunggu.Sempat la berujan kejup.Abis lumpur kasot cinder-lalok saye =_=
Kos:RM 2

+Dalam lingkungan 10-11 pagi+
Nasib baik jalan nak p Kelang tak jam.Orang bekerjaya sume da g keje.Tinggal la student3 fresh mcm saye ni yg nak p mengaji!!Kih-kih..

+Dalam lingkungan 11 pagi+
Selamat sampai Kelang..Thanx pd drebar bus City Link atas khidmat yg diberikan
.Pusing kanan pusing kiri cari bus Warisan.Tu bus nak p Key El.Opss,itu diye.
Kos:RM 3.50

+Dalam lingkungan 12 pagi+
zzzzZzz..Ngantok betol dalam bus.Nasib baik saye tersedar.Kalo tak tinggal la sorang2 dalam bus tu.,Saye sampai Key El..Misi seterusnya ialah mencari di mana kah? letaknya bus nak p Putrajaya.

+Dalam lingkungan 12-12.20 pagi+
Noorey kata kalo nak p Putrajaya g amik bus Sri Indah@Metro bus.Pastu tunggu depan Menara MayBank dekat Mydin.Masalahnye pulak!mana menara Maybank?Betol-betol sebelah Mydin, saye nampak bus Sri Indah!tp bus tu nak p Kajang.Saye pon tanpa segan silu, p dekat3 abg konduktor bus tu.

Saya:Abang,nak g Putrajaya.Nak tunggu mana?
Abang:dgn penuh jelas, die explain kat saye
Saye:okey,thanx..

+Dalam lingkungan 12.30 pagi+
Tgh duduk dalam bus Metro nak p Putrajaya.
Org dlm bus tak ramai.Itu saye suka.Kalo ramai3 nanti tak dpt tempat duduk.
Kos:RM 3.50
Imagine yer,tambang bus nak p Key El & Putrajaya sama je.OFcoz la jauhnya pon sama.Penat duduk dlm bus lama3.Leper ___ jadinye!

+Dalam lingkungan 12.30-1.30 pagi+
Sambil menikmati pemandangan Putrajaya yg bersih dan terancang dari dalam bus,saye mintak abg drebar berenti.Saye nampak MOA tersergam indah di sebelah kanan saye.
Yahoo..saye bejaya sampai MOA.
Terus g cari Kaunter Pertanyaan sebab saye tak tahu mana satu library kat situ.Staf3 kat sana sume baik2.
Sampai je library teros terpegun!!s
bb tgok environment kat situ ngalahkan hotel 5 bintang.Privacy sgt!
♥I Like♥

Belek punye belek,cari punye cari.Dah pukol 4.30 ptg..library pon nak tutop.Mcm tak nak balik je.Langsung tak puas cari buku3 pasal terong kat sana.

Pepon saye nak berterima kaseh espc pd Noorey and Izah sbb bnyk guide saye nak pegi Putrajaya.And pd staf3 MOA yg baik3 melayan saye and juga pd Abg library yg amat friendly (:
Nota penting:Opsss,tak sempat jumper my 'koko jelly' sbb saye sgt3 penat! Salam takziah yer atas kematian sedara beliau o_0






No comments:

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥