Wednesday, September 29, 2010

Macam mana nak dapat kulih putih dan gebu..?

I rasa dalam banyak² staf kat IT department, I lah yang paling tidak cerah & tak gebu. Bahasa kasarnye hitam dan buruks..! Haiyoo..nak kate hari² I pakai Garnier Light,


tapi tak nampak hasil pun. I rase kulit I ni spesies kulit durian belanda. Keras je, tak lut ape². Sental la ape² produk pon.! sume tak jadi..! Aiyoo tetibe rasa nak rendah diri pada kulit sendiri. Syukur la weyh, tuhan dah bagi macam tu..
OH..! sorry sorry. I bukan tak bersyukur..Tapi drpd zaman sekolah lagi I teringin nak kulit putih and gebu macam mat salleh.Uhukss..!
Kalau U'Ol tak pecaye, meh I cerite kronologi produk² yg I pakai..OKEH..


Zaman sekolah : I tempek fair and lovely & pakai temulawak utk sunblock. Kawan
² I kate dah rupe mcm opera cina sbb putih melepak..! nampak sgt dah berbelak muke I masa tuh..
Zaman Diploma : stil guna fair and lovely & pakai compact powder cap Johnson (white)

Zaman Sekarang : Safi Balqis,krim Garnier Light and bedak Miami (light)



*I pernah jugak try pakai produk Natasya,Syahirah,sabun betik & sabun Clariderm.



Sabun betik & krim Shahirah je tak mengelupas, yang lain tu sume mengelupas. Bila tengah hari mulalah merah² satu muke. Eeee takot je..! Kang mengelupas sampai jadi Albino baru tau..

*Muka I ni nampak je senang nak jaga, tapi susah sebenarnya. Memang I takde pantang larang dalam menjaga muke, tapi ape
² je produk I pakai mesti takde effect. Tu yang tak besh..! Kadang² I pon tak tau ape produk yang patot I pakai sbb I selalu tukar² krim cuci muka.

*Lately I nak try pakai krim cuci muke Garnier pulak. Dah macam
² iklan Garnier kat dalam TV, buat I tetarik menarik d bomb pulak..hehe..TAPI konfem tak jadi ape² effect.. =(


8 comments:

dari~ummie said...

waduh...mu ni eryn..mana ada..putih je aku nengok..ko cerah la..cuma ton kulit ko spesis kuning bukan putih susu mcm diorg kot..putih sangat kang x cantik pulak..tapi betullah..aku pon guna produk,susah no nak nampak perbezaan ketara...stress jugak aku..ehehhe

::NelyLeyana:: said...

pakai nivea vissage.

CIK ERYN said...

umy :tu la..ak da cube mcm2 produk..ak nak kulit mcm mama aku..putih melepak...adik2 aku sume kulit cerah...waduh waduh...

nely:boley jadi ke nely..??yg mana satu..

Anonymous said...

jumpa blog ni random. blog nice..tp kalo ade pause button untuk lagu lg best...nk baca tp sakit telinga :(

Mizs Noniey said...

miss.. jangan la merendah diri sangat.hehe. guna sabun papaya jeke.tanak cuba 1 set of clariderm.saya ada jual. kalau bermint just PM.kesanye sama seperti tabita

aimi said...

Can u contct me. Sbb saya dah lama cari clariderm. 0175036105

nur suhaila said...
This comment has been removed by the author.
nur suhaila said...

Can u wasap me 0136980307 saya mencari sabun ni

TENKIU Singgah

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥