Thursday, June 24, 2010

5 sebab kenapa i berdiet.....?

Kali ni i nak share kat u'ols antara 5 sebab i berdiet. Tiap orang yg berdiet mesti ada sebab sendiri kan kenapa dorang nak diet. Jom kongsikan cerita anda..!






1.Semestinya sebab i nak kurus and nampak slim. Fedup dgn lemak-lemak yang memyemak kat badan i. And i takut jadi OBES..!

2.I jeles tengok artis Melayu kita, Dynaz yang meletup tu. Dah la slim lepas tu pulak tinggi. Suke..!Suke..!Takpelah kalo i dah tak boleh tinggi lg, tp dapat jadi slim macam die pon dah OK *_~

3.I suka bergaya and berfesyen. Perempuan mana yang tak nak cantik, tak nak bergaya. Semua nak..!Sekurang-kurangnya kita ikut peredaran masa and selalu be up-to-date. Kadangkala penampilan mencerminkan seseorang itu. Dari cara dia berpakaian, orang dah boleh judge..!

4.Rata-rata kawan rapat i kebanyakkannya kurus-kurus. Tapi i tak naklah kurus sangat sampai nampak tulang 4 kerat. Sekurang-kurangnya bila kita berkenan nak pakai baju tu, badan kita boleh muat. Tak terlalu besar and tak terlalu kecik. Sedang-sedang je. Saiz M..

5.I suka bila sedara-sedara i datang umah, dorang terkejut tengok perubahan i. Contohnya situasi macam ni. Makcik i yg dah lama tak datang rumah akan cakap "Eyh along, tak perasan along tadi. Ingatkan sape..? Kecik dah badan yer..Diet eyhh..! " =) ..Yang lagi best bila makcik i cakap adik i yang bongsu tu lagi besar daripada i.. Macam tak pecaya pulak..! Padehal selama ni adik i yg paling kurus antara kami adik beradik..

Sekarang ni i tgh berusaha untuk capai taget iaitu 50KG. Berat i yg plg latest 55KG. Dulu badan i lagi besar 60+. Yang paling i tak suka, bahu i yg besar ni. Seolah-olah bahu ni menampakkan i bongkok. Muda lg kot. Macam-macam spekulasi orang kata pasal bahu i ni. Yang paling teruk masa i sekolah menengah dulu. i pegi Guardian, pastu ada staff kat situ tegur i. Dia kata i ni nampak bongkok. And then die kata kalau perempuan nampak bongkok, dia tu jenis
kuat *** ..!Fuh rasa nak cili jer mulut abang Guardian tu. Mulut longkang..!

5 comments:

ieyka02 said...

gilo abg guardian tue..de lak ckp cmtue..tp cm klaka lak kak eryn kite bce..hheh

CIK ERYN said...

abg guardian tu mmg tak betul
cakap je la awal3 die minat akk =)
xyah la nak berkias bagai..hehe

frank lampard said...

xyah la diet2 ni. normal la mok. haha

CIK ERYN said...

normal ke..?
ye la tu..mn de

CIK ERYN said...

ok la tu...da nak capai taget Eryn..
hihi..xyah kurus sangat..x lawa nanti..=)

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥