Friday, June 25, 2010

Lebih menarik dengan Floating button :)

Tetibe i jadi rajin 2-3 hari ni nak update belog. I dah jatuh cinta dengan layout baru dalam belog, tu yg rasa ada mood jer nak update. Actually i baru belajar satu benda baru nak letak dalam belog . So i nak share dengan U'ol semua macam mana cara nak letak floating button di sisi blog.
U'ol cuba pandang belah kanan belog i. Nampak tak sumting macam gambar kat bawah ni.


Inilah die floating button. Kira macam menu bar kat dalam website. Tp yg ni lg cute dan simple. Kalau U'ol klik pada icon Facebook, so akan direct pegi kat page FB i. Alang-alang dah pegi tu, add la i sekali yer or drop comment (promote diri sendiri*).

Cara die sangat mudah. Sila lihat step di bawah :

STEP 1 :
Log in blog ->Design -> Page Elements -> Add Gadget -> HTML/Javascript.


STEP 2 :
Copy code di bawah dan tukar url akaun anda ataupun url icon dan apabila siap U'ol perlu paste dalam gadjet HTML/Javascript itu tadi. Jangan lupa klik butang save =)




SELAMAT MENCUBA. KALAU ADA MASALAH TOLONG BAGITAU YER..!

No comments:

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥