Monday, August 9, 2010

Meh nak cerita..

Tak sangka kejap je dah hari Isnin kan? Korang rasa tak masa berlalu dgn sangat cepat sekarang. Rasa macam tak puas je i menghabiskan masa hujung minggu kat rumah. Mana taknya, asyik berjalan sakan je dari pagi sampai ke petang.!
[Meh nak cerita apa yang i buat sepanjang sabtu dan ahad]

(Sabtu, 8 Ogos)
Plan mau pegi Sogo and Jalan TAR..
[mama ngan ipa]

[on da way to key el]
Sampai je sane, kami pegi cari tempat makan sbb perot masing² da lapau. Ingat nak makan Pizza Hut, tp kecewe sbb tak jumper lansung kedai Pizza area Sogo. Last² da penat berjalan, pegi makan kat foodcourt dalam Sogo. i ngan Jijah pegi beratur nak order Yee Me Hot Plate. Punyelah lama nak tunggu makanan siap.! Mama ngan Ipa duduk kat meja makan smntr menunggu kami beli makanan. Ramai sangat orang masa tu, berjanggut menunggu nak makan, nak minum. Last² dapat jugak kami makan dengan tenang. Ipa ngan mama makan nasi berlauk. Nyam² =)
Mulelah aktiviti membeli belah. Jijah cari baju utk adik die, i pulak nak cari kemeja, tp xde yg menarik. Mama dalam misi mncari beg tangan. Akhirnya mama jumpe beg warna cokelat cap Valentino. Nampaknya mama sangat berpuas hati dgn beg yg dibelinya. Ma, I LOVE U lah...
Lepas kuar dari Sogo, barulah i lega sikit. Lepas dari sesak² yang sgt teruk dalam Sogo. Kami menuju ke Jalan TAR. Itulah tmpt yg i tunggu² utk bershopping. Masuk dalam kedai² kecik kat TAR, Ipa da berkenan kat kain songket. Terus p beli. Kiteorg separate. i ngan Jijah jalan ber2, mama ngan Ipa jalan ber2..Cople paling meletop kat Jalan TAR..Ekekeke..
Jalan punye jalan, i beli beg tangan and jam tangan. Khas utk raya nanti, hehe. Nak cari penyangkut shawl, tp mahal pulak. Dah jumpe kebaya yang berkenan di hati, tak cukup duit.!
Dalam pukul 8 malam, kami balik. Say goodbye to Jijah Huhu..Lain kali kite jumpe lagi ye DEAR..

(Ahad,9 Ogos)

Misi mencari kebaya diteruskan di Jalan Masjid India. i kuar ngan Fiza and Ayin. Kicewe sbb Fieda tak dapat join sekali. Dah lama giler tak jumpe si chantek manis tu. Takde rezeki agaknye. Agak teruja sbb ini fis time i pegi sane. Tak kurang hebat jugak jln Masjid India ngan TAR. Tapi kalo bab² shawl, TAR juara. Jalan punye jalan, Fiza stop kat satu kedai tu. Pilih² tudung utk adik die. i ad gak beli sumting utk Ipa, beg tangan yg sebijik mcm i beli kat TAR. Color je lain. Tiru nampak..=)
Then, i nampak satu kebaya chumel kat satu kedai tu. Tapi warna pulak limited. Ad color yang i nak, takde saiz. Ad saiz, color die plak limited. KECEWE..!
Agaknye tuhan nak tunjukkan i jalan yg mudah. i masuk dalam satu butik ni. Nampak ekslusif, tp harga boleh dirunding. Belek punya belek, jupe ngan satu kebaya nyonya ni. Yang penting kain kebaya dia bukan kain pario [kain yang kene lipat² sendiri tu..!]. Memang i sngt berkenan ngan kebaya tu. MUKTAMAD..! i beli. i mintak tailor kat situ adjustkan butang baju kebaya. Ekekeke..
YET, i sangat berpuas hati sbb da dapat sepasang kebaya yang anggun. [to me anggun la, to U'ol mane i tau]
Tinggal sepasang baju raya lagi yang i mau cari. Antara baju kurung cotton or baju kurung moden. Yang mana satu?? [konpiuzz??]
Antara beberapa photo yang sempat disnap-->

[ini i punyer]
[sama la pulak..PURPLE!]
[ayin, eden uplod gambo ni]
[kepenatan]
[kak Rina yang sdg bersungguh-sungguh menjahit butang baju kebaya i]

2 comments:

dari~ummie said...

wahhhh! best2~ hehheheheh....

CIK ERYN said...

kalau cemtu
ko kene ajak en tam tam teman ko g sane..hehe

TENKIU Singgah

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥