Wednesday, September 22, 2010

Raya Chapter 1



Assalamualaikum and selamat pagi semua.



Lama tak bercerite dgn korang, maklumlah I sibuk beraye, korang pon mesti sibuk beraye jugak kan. =)
Amacam raye tahun ni.? Bnyk dapat duit raya. Bak sengget..!

Macam I raye tahun ni sama mcm raye tahun² lepas. Lepas semayang raye, baru balik Perak. Kiranye salam² raya kat umah dulu, tocing² dulu, baru balik.




[eceh..abah mama ni malu
² pulak]

Pagi raya I tak berkesempatan nak pegi semayang raye. Dikecualikan atas sebab² tertentu. Sedikit terkilan sbb tak dapat bersama umat² Islam yg lain menunaikan solat sunat hari raya.

Bangun pagi² tengok mama dah sibuk kat dapur. Packing barang² nak balik kampung. Packing ketupat, packing kek, packing rendang ayam [sangat superb.!] and packing biskut
² raya kat dua² belah [belah mama and belah abah] ..
Tolong mama and pegi gosok baju raya. Then pegi mandi. Sangat excited nak balik kampung. Lain tau suasana kat kampung and kat bandar kalau time raya. Tunggu abah & ijat balik semayang and then kitaorg sume besalam-salaman. Wow..! tocing tp hepi sbb dpt duit raya yg bnyk.hehe



[kami 3 beradik]



[nape muke I macam tu..?]



[selamat hari raya maaf zahir batin dari kami sekeluarga]



[
dengan abah terchenta]

Dah lepas salam², kiteorg gerak. Kecohnye macam sekampung.



[dengan mama tersayang
]



[abah.ampunkan along..huhu]



[ma..halalkan makan minum]




[mintak ampun cepat..]



[budak kontrol macho..]



[selamat sampai di kampung]



Abah dah marah
² sebab tak menepati masa. Maklumlah org pompoan. Ada je mende nak bawak, sekali dgn touch up utk kali kedua.



[touch up jap]

Dalam perjalanan balik kampung, kami bertembung dgn waktu solat Jumaat. Abah suh singgah kat masjid area Skinchan. Rilek
² jap dalam kereta sementara tgu dorang abes semayang.



[sedang menunggu..]

Sampai kampung belah mama, semua dah ade. Nyah, Pak Ngah, Ucu, Pak Lan, Tok Su, Atok, and espc Onyang.



[family sebelah mama]

Salam
² raya and kami dijamu dengan hidangan raya. Yang I serbu dulu, ofcos Lemang and Serunding..wooo merbeles. Makan dalam keadaan yg sangat berhati² sebab tgh on diet. Tapi still enjoying the food.
Raya pertama takde pegi mana
² pon. Hujan lebat sangat. Nak pegi kubur pun dah tak boleh. Kena tunda semua program ke hari raya kedua. OH..! sangat boring melayan TV.



-Sambung besok-
BYE..

4 comments:

dari~ummie said...

uwahhh! best gila dgn entry ko yg ni..hihi..sbb banyak gambo..aku lagila sadis ryn..gambo tak sempat nak snap,memasing dah cabut gi beraya..boleh kan gitu?

CIK ERYN said...

cabut gigi..
ait dentist mane bertandang kampung ko..
hehe..umy....
rindu..;)

Hafiz said...

baby..i miss u....

CIK ERYN said...

i miss u 2,3,4...10000000000

TENKIU Singgah

  

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥