Thursday, October 14, 2010

✿Corel Video Studio Pro X3✿

Selamat pagi U'ol..Hari ni C.E [cik Eryn] nak share sikit pasal software Corel Video Studio Pro X3. Ape tu..?

Entah macam mane software Movie Maker C.E problem aritu. Lama dah C.E perasan. Bila kita nak import mp3/picture die keluar pop up error "Cannot load.Unspecified error".
Macam² C.E try buat nak repair balik Movie Maker. Tapi tak bejaye² jugak..! Last² C.E mengambil keputusan yang boleh dikatakan sedikit bijak untuk install software lain yang seakan
² sama dengan Movie Maker.

Pakcik Google cadangkan suruh gune software Corel ni. Punyelah besar size software ni sampai tak muat hard disk C [punye penuh hard disk C.E..!]. Terpakselah C.E install dalam hard disk D.
Ni hah total size dalam disk software Corel ni

-->0.99 GB dalam lebih kurang 1013.76 MB..betul ke ni calculation C.E ??
Software ni sebenarnye untuk edit and buat video. Setakat yang C.E gune setakat 1 hari ni banyak betul transition dan effect yang ada dalam software ni..! Mmg superb..Ni yang makin semangat C.E nak buat video.
Sedikit overview dari website Corel yang C.E cilok..



VideoStudio Pro X3 kicks the movie making process into high gear, giving you the ultimate playground for creativity. Your complete HD video-editing program, it gives you a rapid head start with professionally designed templates, real-time, studio-quality effects, polished titles and smooth transitions.
Super-charge your workflow with GPU acceleration and multi-core Intel® CPU support for faster editing and rendering. Quickly assemble video clips in new Express Edit mode or go deep with advanced video-editing tools.
Then share your videos on YouTube, Facebook®, Vimeo®, DVD, AVCHD™ and Blu-ray discs™, iPod®, PSP® and more.


Sory lah yer C.E malas nak translate. Kate cilok..! Ni sedikit features yang ade dalam Corel.
  • import, edit, burn and share HD vid
  • edit & render video dua kali lebih laju espc dengan HD vid
  • buat movies hny bbrp minit dengan menggunakan editing tools yg sangat canggih
  • Boleh send vid pd U-Tube, Vimeo, FB and hp
Kalo korang berminat dengan software ni sila² la visit website Corel
Untuk download trial software, ini link dia

2 comments:

fatinmmj said...

hye..ada tagged utk anda..=)

CIK ERYN said...

oh ye ke..
meh nak jawab..hehe

TENKIU Singgah

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥