Wednesday, May 11, 2011

5 sebab kenapa saya suka MAKEUP..?

Assalamualaikum..hai sume.
hari ni nak bgtau 5 sebab kenapa C.E suke sgt MAKEUP..
sebab..sebab..sebab..dan sebab..

1->kalau C.E tak MAKEUP,muke C.E kurang SERI,pucat,suram,lebam..and bla..bla..bla..
Orang tengok pon mesti igt C.E sakit..huhu

2->Suke touch up muka and suka ikot perkembangan terkini. Orang makeup,kita pon teringin gak nak makeup..Sape taknak cantik kan.?? maskara,blusher,foundation,bla..bla..bla..

3->Rasa macam kurang UMPP je kalau kelua tak apply apa2 MAKEUP..Standard la pompoan kan..! kalau tak MAKEUP tu mcm pelik je. Lain la kalau muka die dah cantik even tak MAKEUP pon. Natural beauty katenye..

4->Faktor Usia.Pelik kan sebab yang ke-4 ni..Takkan nak kate C.E ni dah tua so WAJIB makeup..Taklah..Maksudnye di sini, makin kite dewasa/matang makin kita pandai nak mencantikkan diri sendiri..Sebab bg C.E muka tu aset.Tak salah kan kalo nak menyerikan diri sendiri..

5->Dah jadi KEBIASAAN and RUTIN :)

Tu je kowt sebab
²nye..C.E pakai makeup biase je-Cap Ayam. Selagi makeup tu tak menjejaskan kulit muka kite, selagi tu C.E guna..So jangan TAKOT nak mencube. Yakin pada diri sendiri..
Hahh..lelaki² kat luar sane kalau nak masuk MINANG, haruslah bagi satu SET alat makeup..CONFIRM tak kena reject weyhhh.. *statement tak boleh blah*

3 comments:

::NelyLeyana:: said...

same la ngan aku...

bukan nak mekup sebab nak cantik, kekadang bile kite makup kite jadi konfiden bile kuar.

tol tak??????

CIK ERYN said...

betul2x...aku sokong 100%..
hehe..
tenkiu nely...ko selalu suppot aku :))

.::: Princess MOMOY :::. said...

sebabbbbb errr...passion
yeah... sangat2 suka!

TENKIU Singgah

Jom share link blog korang ❤

✖DO&DONT✖

♥Kalau suka sama CIK ERYN♥
♥Sila klik pada TABUNG MASA DEPAN beliau♥
♥Di sebelah kiri blog♥

Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox ye!!
Kalo rase belog CIK ERYN menyakitkan mata..memedihkan telinga
SILE KELUAR IKOT PINTU KANAN!!OK:)

♥ Senaman untuk menghilangkan mengantuk
atau stress ♥